BEDSTE SERIE 2021

Bedste serie på tværs af flere parametre. Gives til et skaberteam bestående af forfatter, instruktør og producent. 

NOMINEREDE

KASTANJEMANDEN

Kastanjemanden foregår i en stilfærdig forstad til København, hvor politiet på en stormfuld oktobermorgen gør en forfærdelig opdagelse. En ung kvinde bliver fundet brutalt myrdet på en legeplads, og en af hendes hænder mangler. Ved siden af hende ligger en lille kastanjemand. Den ambitiøse, unge detektiv Naia Thulin bliver sammen med sin nye partner, Mark Hess, tildelt sagen. Inden længe finder de et stykke mystisk bevismateriale på kastanjemanden – et bevismateriale, der forbinder det hele til en pige, der forsvandt et år tidligere og formodedes at være død: Datteren til socialminister Rosa Hartung.

Broadcaster: Netflix

Produktionsselskab: SAM Productions

Skabere: Søren Sveistrup, Dorte W. Høgh, David Sandreuter, Mikkel Serup, Kasper Barfoed, Morten Kjems Hytten Juhl, Stine Meldgaard, Meta Louise Foldager Sørensen m.fl.

KLOVN VIII

I den nye sæson, der har fået overskriften ‘Vore bedste år’, er alt, som det plejer – og så alligevel ikke. For de to herrer er blevet ældre, og den nye sæson er – med Frank Hvams ord – ‘en god blanding af skavanker og eventyr’.

Broadcaster: TV 2 Danmark

Produktionsselskab: Nutmeg Productions

Skabere: Casper Christensen og Frank Hvam

ULVEN KOMMER

Holly på 14 år har skrevet en stil, der beskylder hendes stedfar for grov vold. Socialrådgiver, Lars Madsen, modtager indberetningen og overbevises hurtigt om, at der skal handles med det samme. I løbet af få timer lykkes det ham at akutanbringe pigen og hendes lillebror i pleje. Forældrene benægter dog blankt anklagerne og er chokerede over kommunens håndtering af sagen. Spørgsmålet er, om Lars kan gennemskue, hvem i familien der lyver, og hvem der taler sandt, og herved afsløre familiens hemmelighed?

Broadcaster: Danmarks Radio

Produktionsselskab: DR Drama

Skabere: Maja Jul Larsen, Kim Fupz Aakeson, Nanna Westh, Karina Dam, Adam August Pernille Fischer Christensen, Samanou A. Sahlstrøm, May El-Toukhy & Claudia Saginario

VINDER

ULVEN KOMMER

Sign up for newsletter