THIS EVENT – 30. SEPTEMBER

LOKALE FORTÆLLINGER MED DEN VESTDANSKE FILMPULJE

THIS EVENTS og Den Vestdanske Filmpulje inviterer d. 30. september til event om ‘Lokale fortællinger’. En vifte af professionelle fortællere vil indvie publikum i, hvad der udgør en lokal fortælling og om regionale forskelle.

Herfra, hvor jeg kommer

Frelle Petersens historier udspiller sig i den landsdel, hvor han er født og opvokset. Sønderjylland adskiller sig fra andre dele af landet med sin helt særlige natur, særegne humor og sin dialekt, men følelserne og de menneskelige dilemmaer er universelle. Frelle fortæller i denne del af eventen om, hvordan landskabet og sproget påvirker hans historier og hvordan hans rod i det sønderjyske sætter sig igennem i hans fortællinger.

Frelle Petersen begynder snart optagelser til Resten af livet, film nr. 2 i hans sønderjyske trilogi, hvor den prisvindende film Onkel var den første. Frelle Petersen er vokset op i nærheden af Tønder.

En kulisse jeg kender

Charlotte Madsen er under færdiggørelse af sin debutspillefilm Asfalt, som er optaget i Holstebro kommune. Hendes debutspillefilm udspiller sig i et landskab hun selv er opvokset i og foregår i et miljø hun kender fra sin egen barndom: lastbilmiljøet. At køre lastbil er spændende – men kun i de første 10 minutter – så er det landskabet, baggrunden og horisonten, som gør den videre tur interessant.

Charlotte vil indvie deltagerne i, hvordan hun har arbejdet med manuskriptet og filmen, hvordan lokalkendskabet har påvirket historien og hvilken betydning hendes rødder i lastbilmiljøet og på Holstebroegnen har haft for tilblivelsen af filmen.

Auteurens baghave

Nils Malmros har ikke blot fortalt sine film med afsæt i egne erindringer, han har også i overvejende grad haft Aarhus som fast kulisse og location. Vi snakker om, hvorvidt det nogensinde har været på tale at filmene kunne placeres andre steder. Og om stedets nødvendighed og påvirkning af den måde, Nils har skabt sine film. Kunne han have lavet dem andre steder?

Både med og uden rødder

Malene Choi Jensen er midt i præproduktionen til hendes spillefilm Stille liv, hvor handlingen udspiller sig på en gård på Djursland. Malene er som hovedpersonen filmen adoptivbarn, og problematikken med at finde sine rødder er også yderst velkendt for hende selv. Men hun har valgt at placere sin hovedkarakter på en gård på Djursland, hvor forventningerne er, at adoptivsønnen skal overtage gården.

Denne del af eventen handler om, hvordan man udvikler en historie, hvor dele af den er tæt på en selv, mens andre kræver en masse research. Hvordan lykkes det at få en organisk fortælling, hvor så vel hovedperson, som miljø bliver ægte og troværdigt?

Form
Digital Event

Sprog
Dansk

Tilmelding
Tilmeld dig her
Tilmelding til THIS EVENTS er gratis for alle deltagere og kræver ikke anden adgang end via ovenstående link
De tilmeldte får tilsendt et unikt link til deltagelse dagen før eventen

Tidspunkt
30. september 2021, 15:00 – 17:00

I samarbejde med
Dette event afholdes i samarbejde med Den Vestdanske FilmpuljeVision Denmark & Erhvervsfremmestyrelsen

Den Vestdanske Filmpulje er en regional filmfond, der støtter en række forskellige typer film- og medieproduktioner. Støtten gives til kunstnerisk interessante produktioner, som understøtter udviklingen af produktionsmiljøer i det vestdanske område. Ydermere støtter puljen talentfilm, festivalaktiviteter og andre initiativer, der fremmer udviklingen af filmkulturen og produktionsmiljøerne lokalt i Filmpuljens område.

Powered by

Do you want to stay updated on the latest news and announcements?