THIS EVENT – 28. JANUAR

THIS SEMINAR - MØD DEN VESTDANSKE FILMPULJE

Udvikling af regionale fortællinger

Hvad sker der, hvis vi skaber tv-serier ud fra et regionalt kulturelt dna? Hvordan fanger man en regional kultur?

Når der skabes tv-serier, er det normalt distributører og producenter, der udvikler de bærende idéer. I udviklingen af ’Hvide Sande’ blev processen vendt på hovedet, så seriens geografiske område var defineret på forhånd, finansiering af manuskriptudviklingen var på plads og en anderledes type research var gjort let tilgængelig for de kreative. Derefter blev producenter og forfattere inviteret til at byde ind med historier, der havde afsæt i området omkring Hvide Sande i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Projektet blev initieret af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, og målsætningen med projektet var, at der skulle finansieres, produceres og distribueres en international tv-serie med afsæt i den fantastiske kultur og natur på den centrale jyske Vestkyst. Flere produktionsselskaber deltog i et forløb og Aarhusianske Deluca Film præsenterede en idé, som TV2 sagde ja tak til. I 2021 kan hele Danmark se resultatet, når Hvide Sande vises på TV2 i bedste sendetid og derefter får et internationalt liv.

Mød Jakob Kirstein Høgel, producer og antropolog samt konsulent hos Den Vestdanske Filmpulje, som har faciliteret og ledet udviklingsforløbet fortælle om processen og tankerne bag. Med sig har han Morten Rasmussen, direktør, producer og instruktør ved Deluca Film, Anders Klarlund, manuskriptforfatter på Hvide Sande, Eva Novrup Redvall, lektor i film- og medievidenskab på Københavns Universitet, Rebecca Molders, Filmkonsulent, Ringkøbing-Skjern Kommune & Per Høgh Sørensen, chef for kultur, natur og fritid i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Projektet er skabt og støttet af Deluca Film, TV2 Danmark, Filmby Aarhus, Newen, NRK, TV4, YLE, RUV, Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, Region MidtjyllandRingkøbing-Skjern Kommune i samarbejde med lokale offentlige og private aktører, Nordisk Film og TV-fond,  Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein (FFHSH) og Den Vestdanske Filmpulje.

Den Vestdanske Filmpulje er en regional filmfond som støtter en række forskellige typer film- og medieproduktioner. Støtten gives til kunstnerisk interessante produktioner, som understøtter udviklingen af produktionsmiljøer i det Vestdanske område.

Mød konsulenterne fra Den Vestdanske Filmpulje til THIS SEMINAR. Her vil de fortælle om puljen, ansøgningsprocessen og svare på spørgsmål fra deltagerne.

Form
Digitalt Seminar

Tidspunkt
28. januar 2021, 13:00-15:00

Program
13:00-13:15: Velkomst ved Ronnie Fridthjof, CEO, Filmby Aarhus & Felicia Elisabeth Jackson, Festivalsdirektør, THIS & Aarhus Series, Filmby Aarhus
13:15-14:00: Hvide Sande-case: En regional fortælling, præsenteret af Jakob Høgel, Eva Novrup Redvall, Anders Klarlund, Morten Rasmussen, Rebecca Molders & Per Høgh Sørensen med Q&A
14:00-14:15: Mød konsulenterne fra Den Vestdanske Filmpulje
14:15-15:00: Orientering om praksisændring og spørgsmål til Den Vestdanske Filmpulje med Q&A

Sprog
Dansk

Tilmelding
Dette seminar er afholdt.

Læs mere
Den Vestdanske Filmpulje

Mød

Jakob Kirstein Høgel, producer og antropolog samt konsulent hos Den Vestdanske Filmpulje

Morten Rasmussen, direktør, producer og instruktør, Deluca Film

Anders Klarlund, manuskriptforfatter & instruktør

Eva Novrup Redvall, lektor, film og medievidenskab, Københavns Universitet

Per Høgh Sørensen, Kulturchef, Ringkøbing-Skjern Kommune

Rebecca Molders, Filmkonsulent, Ringkøbing-Skjern Kommune

Powered by

Do you want to stay updated on the latest news and announcements?