BEDSTE KRIMISERIE

En forbrydelse er den styrende fortælling // A crime is the governing narrative

NOMINEREDE

HVIDE SANDE

Det er sommeren 1941. Det er over et år siden, Hitlers tropper besatte Danmark, og et liv med rationeringsmærker, vareknaphed og tyske soldater i gadebilledet er for længst blevet hverdag. Så da hotellets værtinde Amanda fortæller stamgæsterne, at tyskerne har beslaglagt nabohotellet og nu kun befinder sig en kilometer nede ad stranden, afholder det dem ikke fra at pakke kufferterne og komme, som de plejer.

Broadcaster: TV 2 Danmark

Produktionsselskab: Deluca Film

Skabere: A. J. Kazinski, Anders Rønnow Klarlund, Jacob Weinreich, Tilde Harkamp, Barabara Topsøe-Rothenborg, Morten Rasmussen og David C.H. Østerbøg

KASTANJEMANDEN

Kastanjemanden foregår i en stilfærdig forstad til København, hvor politiet på en stormfuld oktobermorgen gør en forfærdelig opdagelse. En ung kvinde bliver fundet brutalt myrdet på en legeplads, og en af hendes hænder mangler. Ved siden af hende ligger en lille kastanjemand. Den ambitiøse, unge detektiv Naia Thulin bliver sammen med sin nye partner, Mark Hess, tildelt sagen. Inden længe finder de et stykke mystisk bevismateriale på kastanjemanden – et bevismateriale, der forbinder det hele til en pige, der forsvandt et år tidligere og formodedes at være død: Datteren til socialminister Rosa Hartung.

Broadcaster: Netflix

Produktionsselskab: SAM Productions

Skabere: Søren Sveistrup, Dorte W. Høgh, David Sandreuter, Mikkel Serup, Kasper Barfoed, Morten Kjems Hytten Juhl, Stine Meldgaard, Meta Louise Foldager Sørensen m.fl.

FORHØRET II

Susanne forsøger at komme sig over tabet af sin datter, som hun mistede i første sæson og genoptager sit arbejde som praktiserende psykolog. Da hun lægger en klient i hypnose i forbindelse med et banalt rygestop, åbner hun en dør ind til hans underbevidsthed. Manden afslører under hypnosen, at han har slået en række unge kvinder ihjel for penge – og at han allerede har bestilling på et nyt offer. Hans afsløring får Susanne til at kaste sig ud i en livsfarlig rejse gennem en kynisk underverden for at forhindre, at en ung uskyldig pige bliver dræbt.

Broadcaster: Viaplay

Produktionsselskab: Miso Film

Skabere: Christoffer Boe, Anna Juul, Jonas Allen m.fl.

VINDER

KASTANJEMANDEN

Do you want to stay updated on the latest news and announcements?